Miért fejleszd céged, ha már úgy érzed elértél mindent...

Frissítve: jan 21

Sokat gondolkodtam azon, miért van az, hogy egyes sikeres vállalkozók megállnak egyszer csak. Lehetséges, hogy volt mélyen elrejtve a tudat alattijukban egy hőn áhított cél, egy kép az idealizált élethelyzetükről és kész vége, ha elérték ennyi volt.

Építő munkájuk véget ért, leteszik a lantot és nem zenélnek többé... Alkotó énjük szunnyadni tér.

Minden sikeres cég életében eljön az a pillanat, mikor vezetőinek felelős döntést kell hozniuk.


1. Vagy abba hagyják és ezzel elveszejtik a hosszú évek alatt felépített értékeket, úgy döntenek, hogy leteszik a "terhüket". Nem álmodnak többet, nem lesz több ötletük, nem vágynak már alkotni többet, megelégszenek azzal ami van és idővel szépen elsorvadnak. Felépített birodalmukat nem viszi tovább se rokon, se más vállalkozó.

2. Vagy felidézik magukban milyen volt éjjel álmodni, nappal pedig megvalósítani azt. Erőt merítenek és ezáltal elérnek egy szintet belül, önmagukban, árbevételtől, piaci nagyságtól függetlenül. Mert már értik, hogy először nekik kell változtatniuk, nekik kell tanulniuk és fejlődniük.

Mikor  elhatározzák, hogy tovább lépnek. Mikor magától értetődővé válik és értelmet nyer az addig elkövetett hibák összessége és megszületik a régóta sejtett és várt döntés. Ekkor végleg elengedi a "csak"-kal kezdődő mondatokat, a "jó ez így"-et, az "eddig is megvoltunk nélküle"-t, a "majd"-ot, az "én jobban tudom"-ot, a mindenre való hatás és irányítás igényét. A kifogások, adócsalási lehetőségek és kiskapuk keresgélését felváltják, a megoldásokban való gondolkodás, a procedúrák alkotása, a tiszta üzletvezetés.

Ezen a cégek vezetői képesekké válnak nyitni egy olyan új világ felé, amelyben már nem a számlák után rohannak, amikor már nem az ügyvezető gondja, a Józsi gondja. Amikor az alapítók azaz, TE a napi feladatok ellátása helyett, a jövőt fürkészed. Újra álmodozol, újra megteheted, hogy álmodozol, mint amikor elkezdted.

Mint amikor fiatal voltál, fiatal, tudatlan és képzetlen, de elég bátor is, hogy ne a problémákat lásd, hanem mélyen megbúvó álmaidat és vágyaidat és ezeknek vesd alá minden egyes cselekedetedet. Újra hittel és izzó vággyal vesd bele magad a mindennapi munkába, túlórázz, tervezz, fejlesz, egyelőre még fejben, egyedül.

De aztán tettekké, kérdésekké, lábjegyzetekké, feladat listákká, megbeszélésekké, prezentációkká és beszerzésekké érnek elképzeléseid. A szűk környezeted számára ekkor már egyértelmű itt valami nagy dolog van készülőben, újra :) De a piac még nem sejt semmit az egészből, a baráti körben is csak azt látják, hogy megint sok lett a munkád, kevesebb a szabadidőd, nem jársz annyit el. A párod megkérdezi, hogy minden rendben van-e? Gyanús neki, belül érzi, hogy változik benned valami. Elfogadja, ismerős neki régről, de azért kíváncsi.

Várod már? Netán itt vagy velünk TE is?

Lépj kapcsolatba velünk!

Mi fog történni, ha velünk tartasz?

Körbejárjuk céged és piaca környezetét, kapacitásait és lehetőségeit.

Megtartjuk ami jól működik, hatékonyan termel.

Elengedjük azokat a beidegződéseket amik a profit teremtés útjában állnak.

Kihasználva a meglévő adottságokat,

költséghatékony értékteremtő folyamatokat alakítunk ki

cégen belül.

Felmérünk, elemzünk, informálódunk és tanulunk,

izzadunk, néha sírunk, de rendszerezünk.

Kijelöljük fejlődésünk új irányát..

Lefejlesztjük a piacralépés stratégiáját,

alternatívákat vetünk el, érvvelünk, tesztelünk.

Rendszeresen egyeztetünk veled és

folyamatosan elérhetővé tesszük számodra a gyártási folyamat aktuális

állapotát.

Folyamatokat és koncepciókat fejlesztünk, történeteket mesélünk

és a legnépszerűbb online felületekre