top of page

[Ne mondd el senkinek!]

Gondolkodtál már azon, hogy mi is az a pár dolog, ami képes kimozdítani a jelenlegi állapotodból? 📷:) Akár üzletileg, akár a magánéletben. Hogy tudod megtalálni ezeket az utólag már szög egyszerű és egyértelmű lépéseket? Hogy tudod rávenni magad, hogy jó kérdéseket tegyél fel magadnak? Hiszen ezek nélkül zéró esélyed van jó válaszokat kapni. 📷:) A jó kérdéseket néha hónapokig keressük és utólag, mikor már megvannak jól le is hordjuk magunkat, hogy miért is nem jöttünk rá előbb, hiszen egyértelmű volt....

👇👇Pedig legtöbbször nem az.👇👇

Ahhoz, hogy definiálni tudjuk mit is szeretnénk elérni és pláne hogyan. Ahhoz pontosan tisztában kell lennünk azzal, mi az amit képesek vagyunk örömmel és persze áldozatos munkával fenntartani az életünkben. Gondolok itt egy új termék vagy szolgáltatás bevezetésére, egy nyári tábor vagy családi kirándulás megszervezésére. De ugyan ezek a kérdések és feladatok merülnek fel mikor egy kis meglepetést készítünk a kedvesünknek vagy a családunknak. 😄

Ugyan úgy utána kell járni minden egyes apró részletnek és feltételnek mely a kitűzött célunk teljesüléséhez szükséges. Mindezt persze titokban, nehogy a versenytársaink vagy a férjünk, feleségünk, gyerekünk, családunk megneszelje 📷:)

A jó kérdés igazából megold mindent, hiszen csak egy válasz lesz rá, egy járható utat hagy nekünk, egyetlen egy lehetőséget a tökéletes sikerre, akár szülinapi zsúrról, akár piacnyitásról legyen szó 📷:)

Nem járhatunk másik utat. Hiszen az az út, nem ahhoz a végállomáshoz fog vezetni, mint amelyikre vágyunk. Adott időn belül tehát egy lehetőségünk van sikerre vinni vállalkozásainkat. Nem lesz még egyszer 7 éves a kisfiunk, nem lesz több 20 éves házassági évfordulónk és nem lesz több lehetőségünk elnyerni az ügyfeleink, vevőink figyelmét és bizalmát, ha nem a sikerhez vezető ösvényt tapossuk minden egyes nap. Ha nem mi akkor majd megteszi más 📷:) Befektetik másba a pénzüket partnereink, rendelnek mástól szolgáltatást vagy terméket, hiszen mindenki boldogulni akar az életben ugyan úgy mint a piaci környezetben.


Minegyikünk vágyik egy jobb üzletre, egy szebb házra egy komfortosabb autóra, egy kényelmesebb életre. Mindenki benne van egy nagy versenyben. Ha elismeri magának, ha nem. Része a nagy kerek egésznek melyet piacgazdaságnak hívunk 📷:)

Egy módja van, hogy boldoguljunk ebben az életben és ne rekedjünk meg ott ahol most vagyunk, ne kezdjünk el szép lassan károgni és bosszankodni, hogy ezek meg azok milyen gonoszak és pokolra valók (ált. versenytársaink)... Amiért piacra mertek lépni és boldogulni vágytak 📷:)

Az ő nézőpontjukból ugyan olyan természetes és egyértelmű ösztön az, hogy boldoguljanak, mint Benned vagy bennem 📷:)

Ha álmodozol egy ideje vagy már el is készült a következő haditerved, netán bele is vágtál és most azon gondolkozol, hogyan tudod olcsóbban, könnyebben, kevesebb munkával, idővel vagy energia befektetéssel elérni a célod.😮😲

Sajnos nagy eséllyel rossz úton jársz. Előbb utóbb lesz valaki aki hasonló célt tűzött ki, hozzád teljesen hasonlóan álmatlanul forgolódott, túlórázott és tervezett, mint Te.

De ez a "pokolfajzat" 📷:) egy dologban mégis különbözik tőled.

Több áldozatot volt hajlandó hozni, mint Te.

Nem azt mérlegelte, hogy melyik beszállító olcsóbb, vagy melyik szolgáltatásán lesz több profit. Hanem azon gondolkodott, hogyan tud többet és jobban adni mint a versenytársai, azaz mint most Te! 📷:) Úgy döntött, hogy eléri a célját és ezért még bizonyos mennyiségű profitjáról is hajlandó lemondani, ideig óráig. Míg ki nem alakít magának egy olyan pozíciót a piacon amikor már Őt akarják lemásolni, amikor Ő lesz az etalon. A normaadó, aki az árakat is diktálni képes, akivel társulni akarnak, akit meghívnak előadni, hogy ugyan már mégis, hogyan sikerült ezt meg azt végrehajtani. Szinte már csodával határos módon... 📷:D 📷:D 📷:D

De Ő már MOST tudja, hogy nincsenek csodák, csak elvégzett munka, befektetett idő, energia és pénz. Hogy áldozatot kell hoznia ahhoz, hogy elérhesse a kiválóságát, hogy jobbá váljon a versenytársainál. Tanulnia kell éveken át, aztán elfogadnia, hogy ez így is marad, hiszen a világ halad, aki megáll az lemarad.

Egyetlen egy jó kérdés létezik tehát, hogy mozgásban tudjunk maradni, mégpedig:

Mit kell tennem Nekem ahhoz Ma, hogy az 1-3-5-10 évvel idősebb Önmagam, büszkén veregesse meg a mostani Énem vállát és azt mondja ez az, szép munka volt! Köszönöm szépen! 📷:)

Kérdezd meg magadtól minden egyes nap, ne csak akkor mikor csüggedsz, akkor is mikor úgy érzed Toppon vagy 📷:)

5 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

댓글


bottom of page